Löydöt
Mitä tulee alelaareihin, en ole mikään snobi. Jos kirjan juoni kuulostaa vähäänkään mielenkiintoiselta, niin kirja tarttuu mukaan. Eksyin sitten taas Suomalaiseen ja löytöjen puolelle. Seuraavassa vähän siitä, mitä tarttui mukaan.
Mikko Rimminen ja Pussikaljaromaani, hmm. En olisi uskonut tätä ostavani, mutta olen vakaasti päättänyt lukea enemmän suomalaista kirjallisuutta. Leffaa en ole nähnyt, sillä en osaa ilmeisesti kannattaa kotimaista tässäkään suhteessa.
Huomasin tässä googlaillessani, että Märta Tikkasen Emma & Uno : rakkautta tottakai on (tietysti) alunperin kirjoitettu ruotsiksi. Minähän olen yrittänyt lukea kaikki alunperin ruotsin kielellä kirjoitetut teokset ruotsiksi, mutta lupaus taisi pettää tässä kohtaa.
Pariisissa, sattumalta näytti mukavan kepeältä, eikä kirjan sivumääräkään huima ollut. Kirjailija Valerie Tong Cuong on kotoisin Ranskasta. Kirjan ulkonäkö voi kyllä pettää, kun yksi henkilöistä on syöpää sairastava mies. Ehkä tässä on kyseessä samanlainen kansihuijaus kuin Babes i Beijing-teoksessa.
Anthony Tucker-Jonesin Jihad koskee minua kiinnostavaa islamia. Ehkä kirja tarjoaa taas yhden uuden näkökulman aiheeseen.
Chicagolaisittain oli naurettavan halpa (n.3 euroa). Sen lisäksi kirjailija on egyptiläinen, joten ontuva maailmanvalloitukseni kirjojen saralla etenisi askeleen tämän luettuani.
Muutama sana vielä projektistani. Tavoitteena on siis lukea kaikki itse hankkimani tai lahjaksi saamani kirjat omista hyllyistämme. En ole lainannut yhtään kirjaa tänä vuonna, joten olen tosiaan turvautunut vain oman kokoelman antimiin. Toisaalta, kirjamäärä on myös kasvanut vuoden mittaan, joten minusta tämä alkaa vaikuttaa loppumattomalta projektilta. Huomasin myös, etten voi noudattaa aakkosjärjestystä orjallisesti ottaen huomioon, että joutuisin silloin lukemaan neljä 1800-luvun naiskirjailijan teosta peräkkäin. Sama koski Brownia sekä edessä häämöttävää Guillouta. Joten otan vapauksia projektin suhteen.
Kommentit