lauantai 19. toukokuuta 2012

Melissa De La Cruz - Blue Bloods

Schuyler Van Alen saa tietää olevansa vampyyri ja kuuluvansa täten eksklusiiviseen Blue Bloods-salaseuraan. Luksuselämässä piilee kuitenkin omat vaaransa, kun Schuyler saa selville, että vampyyreita jahtaavat toiseen ryhmittymään (Silver Bloods) kuuluvat vampyyrit. Tyttö ottaa tehtäväkseen löytää pahantekijät.

Kun sain  kuulla, että Sookie Stackhouse-sarja jatkuu enää vain kahdella kirjalla, sain pienen paniikin. Pakko löytää uusi vampyyrisarja! Vampire Diaries on muuttunut kummalliseksi ja kuivaksi ja täytyy myöntää, että minulla on suuria vaikeuksia jaksaa lukea enää sarjaa. Tilasin siis itselleni kokeeksi kolme eri vampyyrisarjaksi itseään tituleeraavaa kirjaa. Yksi niistä oli Blue Bloods

Kirjan henkilöt ovat 15-16-vuotiaita New Yorkissa asuvia teinejä. Apua. Kirja oli auttamattoman naiivi ja lapsellinen. Ensimmäiset sata sivua olin lumoutunut ja kiitin De La Cruzia onnistuneesta vampyyrikuvauksesta. Jossain vaiheessa teos alkoi kuitenkin puuduttaa. Asiat vain ratkeavat ihan liian helposti. Juuri kun luulee, että jotkin salaisuudet säilyisivät seuraavaan osaan, niin viimeisillä sivuilla kaikki paljastuukin. Kun Scuylerin isoäiti on kuoleman kielissä, ehtii hän vielä selittää Schuylerin koko elämäntarinan:

"Who? Who did this to you?" Schuyler asked, helping Cordelia to a sitting position.
"We need to get you to a hospital."
"No, no time." Cordelia argued, her voice barely louder than a croak.

Mutta kyllähän sitä aikaa löytyi. Ärsyttäväksi muuttuva Schuyler ehtii kysyä kaikkea maan ja taivaan väliltä (kirjaimellisesti, seikkaileehan kirjassa langenneita enkeleitä ja itse Lucifer) ja isoäiti ehtii vastata kaikkeen ennen viimeisiä sanojaan:

"Take care of yourself, granddaughter," she said, reaching for Schuyler's hand.
"Facio Valiturus Fortis." Be strong and brave. With that final blessing, Cordelia
Van Alen's spirit reverted to a passive state.

Syy miksi vatvon tätä kohtausta, on sen kliseys. Siinä kulminoituu koko kirjan naiivi asenne. Kirjassa ei ole mitään karua todellisuutta, pelkkää prinsessamaista liiba laabaa. Pelastava prinssi on sopivasti aina kulman takana ja aina löytyy oikea ihminen kertomaan koko totuuden. Yök.

Ajattelin vielä kirjan alussa, että tilaan loputkin tämän sarjan kirjat, mutta nyt minun täytyy hieman harkita asiaa. Voi olla, että tämä teinihömpötys saa loppua tähän.

Pisteet:2,5/5

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...