sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kirjat 2013

Otin tavoitteeksi vuonna 2013 aloittaa oman kirjahyllyn annin lukemisen aakkosjärjestyksessä. Projektini vähän ontui, mutta sain kuitenkin luettua muutaman sellaisen kirjan, jotka ovat olleet lukulistallani jo pidemmän aikaa. Jane Austenilta ensimmäisenä rivissä oli Emma. Myöhemmin luin Austenilta myös Sense and Sensibility. Austen-kiintiön ei voi sanoa tulleen täyteen tältä vuodelta noiden kahden teoksen myötä, mutta jostain syystä en enää löytänyt tietäni takaisin Austenin kohdalle kirjahyllyssä. 

Boynen Poika raidallisessa pyjamassa kuuluu siihen kategoriaan, joka on odottanut lukemista hävettävän kauan. Sama koskee Coelhon Alkemistia. Olivatko nämä kirjat sitten odotuksen arvoisia? Ehdottomasti! Poika raidallisessa pyjamassa kosketti ja Alkemisti sai miettimään syvällisiä. Sain molemmat nämä kirjat teini-ikäisenä ja olen iloinen, että luin ne vasta nyt. Osasin arvostaa niitä eri tavalla. 

Vuoteeni kuului myös kaksi Brownin teosta, jotka eivät tuottaneet pettymystä. Tällä hetkellä luen (vihdoin) mieheni kanssa Infernoa, joten vuosi päättyy ja seuraava alkaa Brownin parissa. Eipä tuo minua haittaa. 

Nuorisokirjoja ehdin lukemaan vain yhden, joka sekin oli pettymys. Nyt täytyy kuitenkin myöntää, että jatko-osa odottaa hyllyssä (se maksoi vain pari euroa Akateemisessa). Aina kun sanon, etten lue yhtäkään jatko-osaa, niin mystisesti sellainen eksyykin kokoelmaamme. 

Chick-lit-kirjoja kertyi kolme, joista heikoin oli Carrien nuoruusvuodet. Iloinen yllättäjä taas oli Bridget Jones. Revenge Wears Prada taas pääsi ilmestymään minulta salassa, joten sen osuminen silmiin kirjakaupassa oli positiivinen asia. 

Vuoden parasta antia oli ehdottomasti Cleaven Little Been tarina. Harvoin kirja saa minut sekä itkemään että nauramaan, mutta tämä teos onnistui siinä. 

Yhteensä 23 kirjaa. Lukuintoni vähän hiipui loppuvuodesta kun töissä piti kiirettä. Ensi vuonna jatkan aakkosprojektiani, sillä se osoittautui todella mielekkääksi.

Muokkaus: Aliarvioin itseni ja julkaisin tämän postauksen hieman liian aikaisin. Loppulukema vuodelle 2013 on siis 25 kirjaa nyt kun sain luettua loppuun sekä Fifty Shades Darker että Odysseia

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...