Top-10 lapsuudenkirjat

Omien lasten myötä lastenkirjat ovat taas tulleet tutuiksi. Lämmöllä aloin muistella lapsuuden lukukokemuksiani ja osan tässä top-10 listassa olevista kirjoista olenkin jo lukenut omille tytöilleni.

10. Miina ja Manu - Teuvo "Teutori" Koskinen
Kahden kissalapsen avustuksella opeteltiin liikennemerkkejä ja aakkosia. Hyllystä löytyy muutama uusi Miina ja Manu kirja, mutta myös omia vanhoja.

9. Puppe-kirjat
Puppe-koira on todella hellyyttävä keltainen koira, jonka seikkailuista minulle pienenä luettiin. Omat lapset pitävät myös Pupesta, josta meillä löytyykin useampi kirja.

8. Alfons Åberg - Gunilla Bergström
Minulle luettiin useimmiten suomalaisia kirjoja, joten en nyt ole varma olivatko myös Alfons Åbergit (suomeksi Mikko Mallikas) samalla kielellä. Kyseessä on kuitenkin ruotsalainen kirjasarja, joka kertaa pienestä Alfons-pojasta, joka keksii yhtä sun toista vilkkaan mielikuvituksensa avulla. 

7. Vihreä Varis kirjasarja
Täytyy sanoa, etten muista mitä kirjoja tästä sarjasta luin, mieleen on vain jäänyt variksen kuva kirjan kannessa. 

6. Peppi aikoo merille - Astrid Lindgren
Peppiä tuli seurattua televisiosta, mutta myös kirja löytyy hyllystä. Astrid Lindgreniltä olen lukenut omille lapsilleni vasta Melukylän lapsista. 

5. Topi ja Tessu äänikirja
Kuuntelin aika paljon äänikirjoja pienempänä, mutta jostain syystä niistä jäi parhaiten mieleen Topi ja Tessu. Tarina tuli c-kasetilta ja kirjan sivua piti kääntää aina äänimerkin kohdalla. 

4. Hanhiemon satuaarre
Tämä kirja löytyy meiltä hyllystä ihan omille lapsille ostettuna. Itse muistan elävästi sadun, jossa kettu on luvannut kuljettaa piparkakkupojan selässään tämän haluamaan paikkaan. Lopulta kettu kuitenkin söi piparkakun. Tämä oli pienenä aivan järkyttävää! Omat lapset taas pitävät juuri tästä sadusta. 

3. The Baby-sitters Club - Ann M.Martin
Kirjasarja kertoi nimensä mukaan kerhosta, jossa nuoret tytöt kokoontuivat ja tarjosivat lastenhoitopalvelua naapureille ja tutuille. Melkeinpä olin jo perustamassa oman tällaisen kerhon, mutta idea jäi suunnittelupöydälle. Oli miten oli, aivan mahtava kirjasarja!

2. Viisikko - Enid Blyton
Tarvitseeko tätä edes perustella? Luin kaikki Viisikot, jotka paikallisesta kirjastosta löytyivät ja aina tuli yhtä nälkä. Oli hätä miten suuri tahansa, ei näissä kirjoissa eväitä unohdettu. 

1. Sweet Valley High - Francine Pascal
Täydellinen sisaruspari täydellisine vanhempineen ja poikaystävineen. Täydellistä.

+ Sudenpentujen käsikirja
Erityismainintana vielä kaikkien eränkävijöiden ykkösteos, eli Sudenpentujen käsikirja. Itse en ole koskaan ollut mikään metsäihminen, mutta tätä kirjaa lukiessani halusin kyllä sellaiseksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

John Boyne - Poika raidallisessa pyjamassa

Paulo Coelho - Alkemisti

William Shakespeare - Hamlet