tiistai 30. lokakuuta 2012

Top-10 itselle hankittua kirjaa, jotka vieläkin odottavat lukemistaan

Minulla on paha tapa; jos päädyn kauppareissulla kirjakauppaan, en yleensä poistu sieltä ostamatta edes yhtä teosta. Kirjahyllymme alkaa siis olla aika täynnä kirjoja, jotka haluaisin lukea, mutta en vain jotenkin vielä ole saanut aikaiseksi. Tässä lista kymmenestä sellaisesta kirjasta.

X10. Svinalängorna - Susanna Alakoski
Jälleen yksi kirja, jota aloin lukemaan, mutten koskaan päässyt hirvittävän pitkälle. Haluan kuitenkin antaa kirjalle vielä mahdollisuuden. 

9. Naiv. Super - Erlend Loe
Fakta om Finland oli loistava, luin sen lähes yhdeltä istumalta. Loen ajatusvirta on paikoin uuvuttavaa, mutta myös hyvin koukuttavaa.

8. Vadelmavenepakolainen - Miika Nousiainen
Tämänkin olen kerran jo aloittanut. Ehkäpä olisi aika tehdä uusi yritys. Tämänhän pitäisi olla hauska. 

7. Jane Eyre - Charlotte Brontë
Tarina on tullut tutuksi BBC:n ihanan filmatisoinnin myötä, mutta ihan yleissivistyksen kannalta tämä täytyy kyllä vielä lukeakin.

6. Tuhat loistavaa aurinkoa - Khaled Hossein
Kyllä, tiedän, tämä on sellainen lukukokemus, jota ei saisi sivuuttaa. Joten jospa vain ottaisin itseäni niskasta kiinni, poimisin tämän hyllystä ja toivoisin parasta.

X5. Little Been tarina - Chris Cleave
Tämä kirja ei itseasiassa ole ollut hyllyssämme niin kauan aikaa, mutta silti tuntuu, kuin se olisi pitänyt ahmia heti paikalla.

4. Geishan muistelmat - Arthur Golden
Leffa on kyllä tullut katsottua kahdestikin, mutta kirja odottaa edelleen lukemista. Vaikka tuntuu, etten malttaisi olla lukematta teosta, se siltikin aina unohtuu ja jää muiden kirjojen jalkoihin. 

3. Nälkäpeli - Suzanne Collins
Jälleen kerran, leffa on nähty, kirja vielä lukematta. Elokuva noudattaa ilmeisesti hyvin orjallisesti kirjan tapahtumia, mutta kyllähän kirjassa aina päästään pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi Nälkäpeli on edelleen lukulistallani.

X2. Poika raidallisessa pyjamassa - John Boyne
Tätä minä en vaan ymmärrä; kirja on lyhyt kuin mikä, kehuttu ja kiinnostava, mutta en siltikään ole vielä lukenut sitä. Tämä minun on pakko lukea tämän vuoden aikana!

1. Anna Karenina - Leo Tolstoi
Tämä on niitä kirjoja, joista haluan pitää, joten en uskalla edes aloittaa lukemista jos teos sitten olisikin pettymys. Venäläinen kirjallisuus muutenkin kauhistuttaa minua, joten olen lukenut vain lyhyitä novelleita venäläisiltä kirjailijoilta.

Kuva

1 kommentti:

Irene K kirjoitti...

Minulla on luettuna Nälkäpeli -myös katsottuna - ja Little Bee. Geishan muistelmat katsottuna, ihana elokuva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...