torstai 12. huhtikuuta 2012

Charlaine Harris - Dead Reckoning

Sarjassaan yhdestoista Sookie Stackhouse romaani kertoo tuttuun tapaansa Sookiesta ja hänen elämästään pienessä Bon Tempsissa. Sookien suhde Ericiin on kovilla ja jälleen kerran nainen joutuu hengenvaaraan. Kuulostaako tutulta?

En ole vielä löytänyt mitään huonoa Sookie-sarjasta. En yhtikäs mitään. Paitsi että kirjat ovat niin koukuttavia, että luen ne alta aikayksikön ja sitten seuraavaa saa aina odotella. Vaikka tämäkään kirja ei pääty ilmiselvään cliffhangeriin, jään siltikin odottamaan sarjan kahdettatoista osaa.

Voisi kuvitella, että tämä idea on jo loppuunammennettu. Eihän vampyyreissa ja muissa yliluonnollisissa olioissa ole enää mitään hohtoa, eihän? Sookie-sarjan kiehtovuus piilee kuitenkin itse Sookiessa (joka toki itsekin on osittain yliluonnollinen). Pidän myös Charlaine Harrisin tyylistä kirjoittaa. Kirjat ovat täynnä huumoria ja jännitystä. Niin, ja rakkautta. Myös Dead Reckoning sai minut nauramaan ääneen sekä kihertelemään jännityksestä. Kirja oli yksinkertaisesti pakko lukea lähes yhdeltä istumalta. 

"I try to burn you up, and the fire goes out." She was still at full volume.
"I give those jerks free drugs and sex, and send them to grab you, and
they bungle it. I try your house, and the magic won't let me enter. I've
tried to kill you over and over, and you just won't die!"
I almost felt like apologizing. 

Ylläoleva katkelma koskee Sookien ja hänet hengiltä haluavan Sandra Peltin kohtaamista. Se on hyvä esimerkki Harrisin loistavasta huumorintajusta. Kun tilanne on vakavimmillaan, löytää hän aina keinon saada lukija nauramaan. Ihanaa, sanon minä.

Ei siitä mihinkään pääse, odotan jo innolla seuraavaa Sookie-kirjaa, vaikka tiedänkin jo tarinan kaavan. Tämä on kuitenkin tarina, josta ei pääse irti vaikka itse haluaisikin. Kirjat ovat aina nappivalinta, sillä ne viihdyttävät, ja eikö se juuri ole osa luetun tekstin tehtävää?

Pisteet: *****

Kuva

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...